Науковці поскаржилися Зеленському на рівень знань вчителів

Науковці поскаржилися Зеленському на рівень знань вчителів
В низці відеоуроків, що вийшли впродовж останніх п’яти днів, були помилки

Уроки з фізики для 11 класу наочно довели недостатній рівень викладання усталених понять, зазначають науковці

Понад два десятки українських науковців-фізиків, які представляють наукові установи НАН України, деякі університети та українські школи, поскаржились президенту України Володимиру Зеленському на неналежний рівень підготовки телеуроків проекту «Всеукраїнська школа онлайн».

Також підписанти зазначають, що «вихід вчителів з класу» демонструє низький рівень їх професійної підготовки.

Зокрема, за словами авторів листа, уроки з фізики для 11 класу наочно довели недостатній рівень викладання усталених понять.

«ЗМІ вже повідомляли про неприпустимі фактичні помилки, допущені на дистанційних уроках з різних предметів. Ми ж у відповідності до нашого роду занять маємо на увазі уроки з фізики для 11 класу, які наочно довели, що використання сучасного обладнання і ІТ можливостей не спроможне компенсувати недостатній рівень викладання навіть усталених понять. Водночас, виявилося, що телеуроки були позбавлені редагування та контролю з боку МОН, що очевидно нехай і при побіжному ознайомленні з відеоматеріалом», - йдеться у листі.

Автори листа наголошують, що організація масового дистанційного навчання має спиратися на ретельний відбір учителів, якісну підготовку уроків та обов'язковий перегляд кінцевого продукту фахівцями.

Також підписанти листа нагадують президенту, що коли вчителі «вийшли з класу», вони виявили проблему реального падіння загальної професійної підготовки самих вчителів.

«З іншого боку, на диво швидко і в цілому ефективно організованими телеуроками розпочався, справді, грандіозний соціальний експеримент, завдяки якому ми отримали і позитивний досвід: коли вчителі з своїм наявним рівнем кваліфікації «вийшли з класу» в простір ТБ, перед нами постала досі прихована проблема реального падіння загальної професійної підготовки самих вчителів, особливо природничих дисциплін», - пишуть автори звернення.

Виходячи з вищенаведеного, автори листа звернулись до Володимира Зеленського з проханням навести лад в освітній сфері, щоб навчання в Україні припинило бути формальністю.

«Воно має повернутися на рейки отримання повномасштабних за змістом і доступних за формами знань, коли природничо-наукова та інженерно-технічна освіта знову набуде престижу, оскільки саме вона виступає гарантом технологічного розвитку нашої держави, чого ми так палко бажаємо», - наголосили підписанти листа.

Окрім цього вони просять президента створити комісії, які могли б оперативно редагувати «учбові онлайн-програми».

«Зі свого боку, запевняємо Вас у нашій повній готовності долучитися до відповідної роботи в частині відбору викладачів для телеуроків, їхнього (уроків) експертного супроводу, обговорення змісту і форм навчання, оперативного редагування учбових онлайн-програм тощо. Зокрема, на нашу думку, було б доцільним дати доручення МОН України створити із залученням Відділень НАН України комісії, які б контролювали матеріали, призначені для цієї мети», - йдеться у листі.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський став на захист вчителів онлайн-школи, помилки яких жваво обговорюють у соцмережах останніми днями.

Нагадаємо, 6 квітня для всіх українських школярів середніх та старших класів стартувала «Всеукраїнська школа онлайн».

Щоранку, о 10:00, з понеділка до п’ятниці, уроки транслюють такі українські телеканали:

  • 5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»
  • 6-й клас – ZOOM та NewsOne
  • 7-й клас – ZIK та «5 канал»
  • 8-й клас – «Індиго» та УНІАН
  • 9-й клас – «Рада» та UA: Культура
  • 10-й клас – UA: Перший
  • 11-й клас – М1

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: