Пелосі закликала слухати вчених і ігнорувати Трампа під час пандемії

Пелосі закликала слухати вчених і ігнорувати Трампа під час пандемії
Ненсі Пелосі закликала американців ігнорувати заяви президента Дональда Трампа про пандемію Covid-19

Пелосі зазначила,що Трампа попередили про небезпеку поширення коронавірусу ще в січні, однак він не вжив належних заходів

Спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Ненсі Пелосі закликала американців ігнорувати заяви президента Дональда Трампа про пандемію Covid-19 і прислухатися до думки експертів громадської охорони здоров'я.

Про це повідомляється на сайті Пелосі.

«Правда в тому, що з цього моменту американці повинні ігнорувати брехню і почати прислухатися до вчених і іншим поважним професіоналам, щоб захистити себе і своїх близьких», - заявила вона.

За словами Пелосі, Трампа попередили про небезпеку поширення коронавірусу ще в січні, однак він не вжив належних заходів.

«Президент продовжує збивати з пантелику, кажучи, що у нас більше тестувань, ніж в будь-якій іншій країні світу. Правда полягає в тому, що тільки 1% американців пройшли тестування», - додала вона.

Зазначимо, усього кількість виявлених випадків коронавірусу в США перевищила 605 тис. Третина з них - 202,2 тисячі - припадає на штат Нью-Йорк.

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявив, що винні в поширенні коронавірусу COVID-19 відповідатимуть за це, але в першу чергу необхідно зосередитися на відновленні світової економіки.

Також повідомлялося, що член Палати представників США республіканець Джим Бенкс закликає до міжнародного розслідування щодо Китаю за шкоду, заподіяну пандемією коронавірусу.

У зв'язку з цим президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може призупинити фінансування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як повідомлялося, станом на 14 квітня у світі згідно з даним американського інституту імені Джона Хопкінса, вже нараховується 1 920 618 підтверджених випадків захворювання. Понад 582 тисячі з них виявлені в США.

На другому місці Іспанія, де коронавірус виявили у більш ніж 170 тисяч осіб. Далі йде Італія, де зафіксовано понад 159 тисяч випадків зараження коронавірусом.

На четвертому місці Франція, де захворіли майже 138 тисяч осіб. Замикає п'ятірку Німеччина, де коронавірус виявили у 130 тисяч осіб.

В Україні станом на 14 квітня коронавірусну інфекцію виявили у 270 осіб. Загалом на Covid-19 в Україні захворіли 3372 людини, померли 98 осіб. 119 людей одужало.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: