Зеленський став на захист вчителів, які помиляються під час відеоуроків

Зеленський став на захист вчителів, які помиляються під час відеоуроків
Через низку помилок учителів під час відеоуроків проєкт зазнав критики в соціальних мережах

На думку Зеленського, не страшно помилитися, страшно «не створити у своєму житті нічого, крім нечистот»

Володимир Зеленський став на захист вчителів онлайн-школи, помилки яких жваво обговорюють у соцмережах останніми днями.

Про це йшлося у відеозверненні президента 10 квітня.

«Помилитися не страшно. Страшно за все своє життя не створити нічого, окрім нечистот. Страшно – це бути ніким і самостверджуватися за рахунок приниження інших людей. Я кажу це кожному хейтеру, який вважає своїм священним обов’язком написати гидоту на адресу українських вчителів», - сказав Зеленський.

Він зазначив, що вчителі щодня видають 15 годин навчального контенту для дітей, а їхні уроки мають мільйони переглядів на телебаченні та в інтернеті. 

Зазначимо, протягом онлайн-навчання українці звернули увагу на низку помилок вчителів.

Зауважимо, що уроки виходили не в прямому ефірі, а у записі. Тобто автори проекту мали змогу перезаписати відео без помилок, але на момент трансляції уроків по телебаченню вони цього не зробили.

Зокрема, помилку виявили в уроці математики для п’ятикласників 7 квітня, який проводила вчителька математики, методистка вищої категорії Інституту модернізації змісту освіти Олена Бурдун. Обчислюючи швидкість катера, вчителька від 30,2 відняла 2,2, але замість 28 км/год написала 18. Помилку вона не помітила та продовжила урок.

Також помилку допустила кандидатка географічних наук, учителька географії НВК «Новопечерська школа» Марія Растворова, яка 8 квітня проводила урок географії для 10 класу. Перераховуючи території, які входять до Австралійського Союзу, вона сплутала Індійський океан, що насправді омиває Австралію із заходу, з Атлантичним океаном, який розташований взагалі в іншій частині земної кулі.

Історикиня, вчителька-методистка Елла Ситник помилилася на уроці історії для п'ятикласників 8 квітня, що стосувався української революції та Голодомору – вона сплутала російського імператора Миколу І, який заснував Київський університет, з Миколою ІІ, який на момент відкриття університету ще не народився. При цьому на продемонстрованому слайді ім'я імператора було написано правильно.

Ще одна курйозна помилка трапилася на уроці всесвітньої історії для 7 класу 9 квітня. Помилку допущено в інфографіці до уроку – «єретики» стали «эретиками».

Скріншот з відео

Учителька української мови та літератури НВК «Новопечерська школа» Юлія Набок-Бабенко під час уроку мови для 5 класу 9 квітня «переселила» білих ведмедів з Арктики в Антарктиду.

Скріншот з відео

Пізніше Міністерство освіти пояснило численні помилки в уроках «Всеукраїнської школи онлайн» браком часу і пообіцяло, що з наступного тижня робитиме все для того, щоб уроки з помилками не потрапляли в ефір.

Загалом уроки для «Всеукраїнської школи онлайн» записують 40 вчителів за участі українських ведучих, музикантів, акторів, спортсменів, які відповідають на запитання, вирішують задачі та проводять досліди разом з учителями. Окрім трансляції на телебаченні, відеоуроки можна переглянути на каналі Міністерства освіти в YouTube та на платформі MEGOGO.

Нагадаємо, 6 квітня для всіх українських школярів середніх та старших класів стартувала «Всеукраїнська школа онлайн».

Щоранку, о 10:00, з понеділка до п’ятниці, уроки транслюють такі українські телеканали:

  • 5-й клас – «ПлюсПлюс» та «112 Україна»
  • 6-й клас – ZOOM та NewsOne
  • 7-й клас – ZIK та «5 канал»
  • 8-й клас – «Індиго» та УНІАН
  • 9-й клас – «Рада» та UA: Культура
  • 10-й клас – UA: Перший
  • 11-й клас – М1

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: