Найбільший банк окупованого Криму залишився без американського програмного забезпечення

Найбільший банк окупованого Криму залишився без американського програмного забезпечення
Російський національний комерційний банк - найбільший банк в Криму

Без системи розрахунків SWIFT банк не зможе проводити міжнародні розрахунки

Американська компанія Finastra, що поставляє програмне забезпечення для роботи банків з міжнародною системою розрахунків SWIFT, відмовилася продовжувати співпрацю з Російським національним комерційним банком (РНКБ) і «Темпбанком». Про це повідомляє «Медуза».

Як зазначає видання, без SWIFT банк не зможе проводити міжнародні розрахунки. Договір припинить діяти з 31 серпня, РНКБ доведеться перейти на інший інтерфейс доступу до системи. Для цього потрібно укласти новий договір, зробити технічні налаштування і заплатити «кілька десятків тисяч доларів».

За словами представника РНКБ, банк не проводить розрахунки через західні кредитні організації. Співрозмовник російського видання «Ведомости» запевнив, що відключення не вплине на бізнес банку та його клієнтів. Контрагент РНКБ розповів, що банк використовує SWIFT, «нехай і не так активно, як інші банки».

Як відомо, Російський національний комерційний банк - найбільший банк в Криму, причому він не працював на півострові до його анексії Росією. США і Євросоюз ввели санкції проти організації.

У 2016 році РНКБ став держбанком Росії.

У середині серпня вже з’являлася інформація, що російський «Темпбанк» відключили від міжнародної системи обміну фінансовими даними SWIFT.

Причина відключення полягає в тому, що топ-менеджмент кредитної організації опинився у списку антиросійських санкцій США.

У червні цього року депутат Європарламенту, заступник голови делегації парламентської співпраці з Україною Міхал Боні зазначив, що відключення Росії від cистеми міжнародних банківських розрахунків SWIFT, як один з варіантів посилення санкцій проти Росії, має бути добре продуманим, щоб від цього не страждали прості росіяни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: