Найбільший імпорт уживаних авто здійснювався з Британських Віргінських островів та Панами, – депутат

Найбільший імпорт уживаних авто здійснювався з Британських Віргінських островів та Панами, – депутат

Середня вартість увезеного автомобіля занижується в три рази через відсутність індикативних цін

Є певні групи осіб, які вже закупили велику кількість уживаних машин за кордоном та оформили на свої офшорні компанії. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів народний депутат від «Відродження» Дмитро Святаш.

«Скажу вам «по секрету», що за минулий рік найбільший імпорт уживаних авто здійснювався з Британських Віргінських островів та Панами. При цьому середня вартість увезеного автомобіля занижується в три рази, бо в нас немає індикативних цін. Тобто, ПДВ платиться буквально з 2–3 тисяч доларів», - зазначив він.

«Є група людей, у яких немає бренду і які кожен раз перереєстровують свої компанії. Ми проаналізували, що імпортерами цих машин стають різні «смітники», - додав депутат.

За його словами, ці люди сконцентровані у Волинській, Рівненській, Львівській та Івано-Франківській областях.

«Тепер, коли до них приєднався один із лобістів Горват (нардеп від БПП, - «Главком»), мабуть, буде ще й на Закарпатській», - спрогнозував він.

«Вони ж свого часу без сплати акцизу намагались завозити розібрані мікроавтобуси під виглядом вантажних автомобілів. Законопроект про зниження акцизів лобіювали кілька депутатів, які, напевно, «в долі» з цими горе-бізнесменами – Горват, Соловей, Продан, Дубневич (усі – депутати від БПП – «Главком»). А ще є прекрасний депутат Парасюк, який розбирається в усьому: від підсрачників прокурорам до автобізнесу. На його думку, я взагалі партнер Васадзе в бізнесі, хоча із Васадзе ми завжди були опонентами. По суті, це контрабандисти. Не подумайте, що я проти Західної України, але так вже вийшло, що всі вони звідти родом», - сказав Святаш.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: