Назарбаєв побачив у Казахстані ознаки кольорових революцій

Назарбаєв побачив у Казахстані ознаки кольорових революцій

Президент Казахстану додав, що держава прийме додаткові заходи по боротьбі з тими, хто намагається розхитати суспільство та країну

Ознаки кольорових революцій проявилися в Казахастану. Про це повідомив президент країни Нурсултан Назарбаєв у ході своєї заяви, повідомляє Tengrinews.

«Ми всі знаємо, що так звані «кольорові революції» мають різні методи і починаються з надуманих мітингів, вбивств, прагнення захопити владу. Ці ознаки проявилися і у нас. У країнах світу, де пройшло таке, сьогодні немає ні держави, ні стабільності, там панують злидні і бандитизм, створені умови для появи екстремістів і терористів. Економіка цих країн відкинуто на десятки років назад», - зазначив Назарбаєв.

Президент Казахастану додав, що держава прийме додаткові заходи по боротьбі з тими, хто намагається розхитати суспільство і країну.

Нагадаємо, 5 червня в Актобе кілька десятків людей пограбували два магазини зброї, а потім, захопивши пасажирський автобус, спробували атакувати військову частину. Сили безпеки відбили напад, частина нападників (за даними МВС Казахстану, їх було щонайменше 27) зникла в невідомому напрямку. Затримали сімох підозрюваних.

Представник МВС Казахстану Алмас Садубаєв заявив, що нападники, ймовірно, є «радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій».

У Комітеті національної безпеки Казахстану заявили про спробу підприємця із Шимкента Тохтара Тулешова дестабілізувати владу в країні.

7 червня співробітники правоохоронних органів Казахстану ліквідували 13 нападників на кілька об'єктів Актобе.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: