Названо область з найбільшими темпами вирубки лісів

Названо область з найбільшими темпами вирубки лісів
Вирубка лісів

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Житомирська область займає перше місце з вирубування лісу

Житомирська область займає перше місце з вирубування лісу, однак при цьому саме тут було прийнято незаконне рішення про закриття провадження, пов'язаного з експортом деревини на загальну суму 7 млн доларів. Про це генпрокурор Юрій Луценко заявив під час наради з регіональними прокурорами в Житомирі.

«Житомирщина – область, яка займає перше місце з вирубки лісу. Не Івано-Франківська, не Волинська, не Рівненська, не Львівська. Житомирська. Це ваша справа № 1. Моє обурення викликає ще й те, що це провадження визначеного напряму, як пріоритетне, прокуратура області намагалася приховати від Генпрокуратури. Лише після витребування цього провадження в Київ незаконне рішення про його закриття скасовано прокуратурою області», - сказав Луценко.

Узагальнюючи тему незаконної вирубки лісів, генпрокурор додав, що недавно, попри заперечення Держлісагентства, Кабінет міністрів прийняв рішення про скасування постанови № 610, за якою землі під лісами 1-ї категорії можна було змінювати призначення лише за погодженням із Кабміном. Тепер це зможуть робити районні лісники. А це, за словами Луценка, означає, що «під ніж можуть піти найцінніші ліси».

Генпрокурор наголосив, що поки діє така норма, він вимагатиме від місцевої прокуратури взяти під особистий контроль цільове призначення лісів першої категорії. «Якщо ліси поріжуть, будете відповідати за це», - пригрозив Луценко.

Він зазначив, що має намір звернутися до президента і до прем'єр-міністра з цього приводу.

Раніше Луценко наголосив на недопустимості безпідставного тиску на бізнес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: