Нетаньягу про обстріл околиць Єрусалима: терористи перетнули червону лінію

Нетаньягу про обстріл околиць Єрусалима: терористи перетнули червону лінію

У Єрусалимі на тлі ракетного обстрілу спалахнула пожежа на Храмовій горі

Скріншот з відео

Ізраїль готує відповідь «великої сили»

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що не можна залишати без відповіді обстріли околиць Єрусалима з Сектора Гази. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

«Терористичні групи в Газі перетнули червону лінію в День Єрусалима, червону лінію, й атакували ракетами околиці Єрусалиму», – заявив прем'єр-міністр.

Нетаньягу підкреслив, що ескалація конфлікту буде продовжуватися деякий час, зазначивши, що Ізраїль дасть відповідь «великої сили»

У той же час, постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердал звинуватив міжнародне співтовариство в закликах до Ізраїлю «проявляти стриманість», через яку насильство проявляють палестинці.

Нагадаємо, у понеділок палестинські бойовики в Секторі Гази здійснили ракетний обстріл у напрямку району Єрусалиму. На територію Ізраїлю, окрім понад десятків ракет, були запущені повітряні кулі з вибухівкою.

На тлі ракетного обстрілу з боку Сектора Гази на Храмовій горі в Єрусалимі сталася пожежа.

У відповідь на ракетний обстріл танки Армії оборони Ізраїлю завдали ударів по об'єктах радикального палестинського руху «Хамас» у Газі, в результаті чого 20 палестинців, у тому числі дев'ять дітей, загинули, ще 65 були поранені.

Обстріли почалися через кілька хвилин після закінчення терміну ультиматуму панівного у Секторі Гази ісламського угруповання «Хамас». Палестинські бойовики вимагали від Ізраїлю вивести війська з комплексу мечеті Аль-Акса, де напередодні сотні палестинських протестувальників отримали поранення під час сутичок з ізраїльською поліцією. Водночас поліція Ізраїлю заявила про 17 постраждалих співробітників.

Нагадаємо, що відповідно до рішення ізраїльського суду силовики здійснюють виселення кількох арабських сімей, що супроводжується акціями протесту місцевого населення і жорстокими сутичками, що не затихають з кінця квітня.

Раніше стало відомо, що в п'ятницю, 7 травня, в Єрусалимі на Храмовій горі почалися заворушення, які переросли в зіткнення з поліцією. В результаті поранення отримали троє поліцейських. За даними Червоного Півмісяця, також постраждали 13 палестинців.

Сутички у Східному Єрусалимі відновилися на наступний день, 8 травня постраждало 90 палестинців.

Рада Безпеки ООН планує провести засідання, на якому обговорить ситуацію навколо зіткнень між палестинцями та ізраїльськими поліцейськими в Східному Єрусалимі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: