Німеччина проситиме США звільнити її компанії від санкцій проти РФ - ЗМІ

Німеччина проситиме США звільнити її компанії від санкцій проти РФ - ЗМІ

Німецькі промислові гіганти ведуть бізнес із юридичними особами, пов'язанами із підсанкційними людьми

Німеччина хоче, щоб адміністрація президента США Дональда Трампа звільнила німецькі компанії від необхідності дотримуватися нових жорстких санкцій проти Росії.

Про це повідомляє The Wall Street Journal  із посиланням на джерела серед німецьких чиновників.

За інформацією ЗМІ, цього тижня під час візиту до Вашингтона міністр фінансів Німеччини просуватиме рішення про спеціальний підхід до німецьких компаній, а канцлер Ангела Меркель планує підняти це питання на зустрічі з Трампом пізніше цього місяця.

«Німецькі промислові гіганти, в тому числі Siemens, Daimler і Volkswagen, ведуть бізнес із юридичними особами, пов'язанами із підсанкційними людьми. Керівники німецьких компаній заявляють, що нові штрафні заходи можуть потенційно обійтися промисловості Німеччини у сотні мільйонів євро і поставити під загрозу спільні зусилля, спрямовані на перешкоджання банкам фінансувати нові проекти в Росії», - зазначає видання.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

Раніше повідомлялося, що сукупний статок семи російських мільярдерів, що потрапили під санкції, в день їх запровадження скоротився більш як на 1,25 млрд доларів.

Акції російської алюмінієвої компанії «Русал» після введення США нових санкцій відносно РФ втратили майже половину своєї вартості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: