Німеччина засудила заяву Захарченка про «Малоросію» і очікує цього від РФ

Німеччина засудила заяву Захарченка про «Малоросію» і очікує цього від РФ
Уряд Німеччини

Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні

Німецький федеральний уряд засудив заяви ватажка самопроголошеної «ДНР» Олександра Захарченка щодо створення «Малоросії». Офіційний Берлін вважає такий крок сепаратистів «повністю неприйнятним», прокоментувала DW речниця уряду ФРН.

«Захарченко не має легітимного права говорити за цю частину України. Очікуємо, що Росія також негайно засудить цей крок, не поважатиме та не визнаватиме його», - зазначається в заяві. Берлін вважає переговори єдиним шляхом вирішення конфлікту в Україні, наголосила речниця німецького уряду. Ідеться, зокрема, про виконання Мінських угод Росією, Україною та сепаратистами на Донбасі, яких підтримує Москва.

Нагадаємо, сьогодні вранці Захарченко заявив про створення нової держави – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

Згодом Євген Марчук прокоментував заяву терориста Захарченка про створення «Малоросії».

Заяву Захарченко українська сторона Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Секретар РБНО Олександр Турчинов назвав заяву Захарченка збоченою маячнею, яка була написана в Кремлі і свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід.

Російські ЗМІ пишуть, що ідея Захарченка щодо «держави Малоросія» виявилася ініціативою його оточення і стала несподіванкою для Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: