Німецькі соціал-демократи заявили про остаточний провал Меркель

Німецькі соціал-демократи заявили про остаточний провал Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Соціал-демократична партія Німеччини не бачить майбутнього для канцлера Ангели Меркель після провалу переговорів щодо створення коаліції

Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка раніше перейшла в опозицію, не готова до входження в уряд, всупереч провалу переговорів зі створення коаліції за участю ХДС/ХСС, лібералів з ВДП і «зелених».

Як заявив у понеділок, 20 листопада, заступник голови партії Ральф Штегнер, він не може собі уявити ситуацію, за якої партія змінить своє рішення.

Він підкреслив, що не бачить майбутнього для канцлера Ангели Меркель. «Вона зазнала остаточний провал», - заявив Штегнер.  Однак і за відсутності Меркель СДПН не входитиме до «великої коаліції» з ХДС/ХСС.

Представник соціал-демократів також заявив, що відповідальність за невдачу в створенні «Ямайки» лежить на всіх чотирьох партіях, які брали участь в переговорах. «Меркель, Оздемір, Зєєхофер і Лінднер не впоралися, хоча вони протягом тижнів розповідали нам, що вони хочуть все організувати якомога краще», - додав Штегнер.

Про свій перехід в опозицію СДПН заявила відразу після виборів в бундестаг, які пройшли у вересні 2017 року. Соціал-демократи під керівництвом Мартіна Шульца показали найгірший результат в післявоєнну епоху, отримавши 20,5% голосів.

Про провал переговорів щодо створення нової коаліції в ніч на понеділок, 20 листопада, оголосив лідер ВДП Крістіан Лінднер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: