Німецький Бундестаг узаконив одностатеві шлюби

Німецький Бундестаг узаконив одностатеві шлюби
Одностатевий шлюб

Під час голосування в парламенті ФРН «за» ухвалення закону висловилися 393 депутати з 623

Німецький Бундестаг ухвалив законопроект, який передбачає повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів.

У п'ятницю, 30 червня, під час голосування у парламенті ФРН «за» ухвалення закону висловилися 393 депутати з 623, які взяли участь у голосуванні, інформує dpa. «Проти» висловились 226 депутатів, а ще четверо вирішили під час голосування утриматись.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що проголосувала проти.

Нагадаємо, 26 червня Меркель оголосила, що депутати Бундестагу від її партії Християнсько-демократичний союз (ХДС), а також від сестринської партії Християнсько-соціальний союз (ХСС) самостійно повинні визначитися в питанні узаконення одностатевих шлюбів, а не керуватися позицією партії. Таким чином вона відмовилася від твердого «ні» щодо гомосексуальних шлюбів, якого ХДС дотримувався до останнього часу. У підсумку під час голосування у п'ятницю 70 депутатів від ХДС/ХСС - близько чверті від усього складу фракції - підтримали повне визнання одностатевих шлюбів.

Раніше кілька німецьких партій - Соціал-демократична партія Німеччини, Вільна демократична партія та Зелені - зробили дозвіл укладати шлюб гомосексуальним парам однією з умов для можливого створення нової правлячої коаліції після парламентських виборів у вересні 2017 року.

Одностатеві союзи реєструють у Німеччині з 2001 року. Свої стосунки до 2017 року офіційно оформили 34 тис. гомосексуальних пар. Такі партнерства мали вужчі права, ніж гетеросексуальні шлюби. Зокрема, вони не користувалися пільгами під час оподаткування, передбаченими в Німеччині для осіб, які перебувають у шлюбі, або не могли всиновлювати дітей. За даними соцопитувань, більшість громадян Німеччини підтримують одностатеві шлюби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: