Німецький експерт розказав про несподіваний ефект російських антисанкцій

Німецький експерт розказав про несподіваний ефект російських антисанкцій

За два роки зовнішня торгівля ЄС зросла, а Росія стала для зовнішніх інвестиційних партнерів незрозумілою країною, каже Умланд

Німецький політолог Андреас Умланд стверджує, що в загальній економіці Європейського Союзу санкції Росії щодо ЄС не відіграли великої ролі, зовнішня торгівля ЄС навіть зросла. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
Експерт зазначив, що в ЄС є окремі підприємства, окремі сектори, які були орієнтовані на російський ринок, і вони дійсно серйозно втратили. «Вони мають своє лобі і весь час підіймають голос. Мовляв, ми страждаємо. Є такий фактор», - визнав Умланд.
«Хоча в загальній економіці ЄС ці санкції (Росії щодо ЄС) не відіграли великої ролі. Зовнішня торгівля ЄС за ці два роки зросла. Тому Росія більше програла від своїх же санкцій», - заявив німецький експерт.
За його словами, фінансові санкції, накладені ЄС на РФ, мали найголовніший ефект – вони були психологічними. «Росія стала для зовнішніх інвестиційних партнерів незрозумілою країною. Не тільки західні, але і східні можливі партнери Росії нині обережніші, вони не так охоче готові вкладати», - розповів Умланд.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: