Німецький міністр жорстко поставив на місце Лаврова

Німецький міністр жорстко поставив на місце Лаврова
Сергій Лавров і Зігмар Габріель
Фото Sueddeutsche Zeitung

Гарбіель не зміг змовчати, коли почув відверту брехню російського міністра

Через напруженість у відносинах між країнами візити німецьких політиків до Росії сьогодні - справа делікатна. Але днями глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель прийняв рішення зайнятися політикою розрядки, пише Sueddeutsche Zeitung про візит німецького міністра в російський Краснодар.

Видання зазначає, що на початку спільної конференції з главою російського МЗС Сергієм Лавровим Габріель наголосив на тому, що об'єднує обидві країни. Однак потім обом міністрам почали ставити запитання, в тому числі - про майбутній саміт G20, відносини між США і Росією, про озброєння, ситуацію на сході України і підозри, що Башар Асад готує новий наступ в Сирії. Лавров відповідав у своїй манері - довго, детально і часом уїдливо... Зокрема, він сказав, що звинувачення проти Асада притягнуті за вуха, що ніхто не представив жодних доказів того, що сирійська влада винна в хімічній атаці, в результаті якої в Сирії загинули багато людей. Він згадав, що США в 2003 році надали підроблені докази наявності зброї масового ураження в Іраку, йдеться у статті.

Габріель не міг змовчати, пише Sueddeutsche Zeitung. Хоча питання було адресоване не йому, коли Лавров закінчив відповідати, він заявив: «Зрозуміло, ми бачимо ситуацію дещо інакше… У нас практично немає сумнівів, що за тієї атакою стоїть сирійська влада». Міністр зазначив, що «Асад зовсім не та персона, яку звинувачують у чомусь несправедливо» - і додав: «Для нас він військовий злочинець, однозначно не та людина, чиї інтереси Німеччина збирається захищати».
На цьому обмін люб'язностями закінчився вказує видання. «Те, що трапилося в Краснодарі, ще раз показує, як багато протиріч продовжують розділяти дві сторони», - підсумовує видання.

Як повідомлялось, депутат Європарламенту Ребекка Гармс заявила, що критика канцлером Німеччини Ангелою Меркель санкцій США проти Росії шкодить репутації Німеччини. За словами Гармс, такою реакцією Меркель «показує, що підтримує «Північний потік-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: