Нові Санжари: історія триває. Хулігану, який поранив поліцейського начальника, призначена психіатрична експертиза

Нові Санжари: історія триває. Хулігану, який поранив поліцейського начальника, призначена психіатрична експертиза
Масові заворушення у Нових Санжарах спровокували відкриття ряду кримінальних справ

Поліція розслідує резонансну подію за фактами масових заворушень

Одному з підозрюваних у масових заворушеннях, які відбулися 20 лютого у Нових Санжарах Полтавської області під час доправки евакуйованих з Китаю 72 осіб, призначено амбулаторну комплексну психолого-психіатричну експертизу.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на ухвалу Октябрського районного суду Полтави від 26 березня.

Також суд надав доступ слідству до оригіналів медичної документації місцевого підозрюваного, який, як з’ясувалося, з березня 2005 року перебуває на обліку в лікаря психіатра з діагнозом легка розумова відсталість.

За даними досудового розслідування, близько сьомої години вечора 20 лютого підозрюваний спільно з іншими учасниками масових заворушень перекрили проїзну частину вулиці Центральної в смт Нові Санжари, а пізніше провулок Курортний неподалік медичного центру Національної гвардії «Нові Санжари». Згодом ці особи почали кидати каміння та цеглу в працівників правоохоронних органів, тим самим перешкоджали організованій колоні автобусів, які перевозили евакуйованих з Китаю громадян.

Автобус з евакуйованими людьми з УханюАвтобус з евакуйованими людьми з Уханю

Зокрема, підозрюваний, перебуваючи на сходинках до магазину «Островок», кинув шматок керамічної плитки в перший з колони автобус Isuzu, від даху якого цей шматок плитки відрикошетив та влучив в обличчя одному з начальників ГУ Нацполіції в Полтавській області. Внаслідок чого, правоохоронець отримав тілесні ушкодження у вигляді забійно-різаних ран обличчя, забою м`яких тканин обличчя, закриту черепно-мозкову травму і був госпіталізований до хірургічного відділення Новосанжарської ЦРЛ.

Загалом, слідство з’ясувало, що тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, отримали командир роти №2 батальйону поліції «Полтава», інспектор роти №1 батальйону поліції «Полтава», двоє поліцейських роти №1 батальйону поліції «Полтава», один із начальників ГУ Нацполіції в Полтавській області, командир батальйону №1 ГУ Нацполіції в Полтавській області.

За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 294 КК України («Масові заворушення»), ч.2 ст. 345 КК України («Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу»), ст. 348 КК України («Посягання на життя працівника правоохоронного органу»), ч. 1 ст. 296 КК України («Хуліганство»).

Нагадаємо, що 20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними МОЗ, усі – здорові.

Цих осіб помістили на обсервацію до санаторію у Нових Санжарах на Полтавщині.

Водночас перед самим санаторієм евакуйованим українцям теж був влаштований «гостинний» прийом з палаючими шинами і барикадами.

5 березня у Нових Санжарах побував президент Володимир Зеленський, який привітав евакуйованих з Китаю громадян із закінченням 14-денного терміну обсервації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: