Нові співробітники у Мін’юсті отримуватимуть зарплату більшу, ніж у міністра

Нові співробітники у Мін’юсті отримуватимуть зарплату більшу, ніж у міністра

Перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова

Працівники директоратів отримуватимуть орієнтовно 50-60 тисяч гривень на місяць

Співробітники директоратів у Міністерстві юстиції отримуватимуть зарплати більші, ніж у міністра та його заступників. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Важливо, що люди, які прийдуть на посади в директорати, будуть отримувати підвищені зарплати, більші, ніж отримую я і міністр», - розповіла вона.

Але підпорядковуватись при цьому вони будуть заступникам міністра, зазначила Севостьянова.

За її словами, працівники директоратів отримуватимуть орієнтовно 50-60 тисяч гривень на місяць.

«Сподіваємось, Мінфін незабаром прокалькулює, скільки все ж буде цих фахівців у цьому році. Ми плануємо, що директор генерального директорату отримуватиме десь 60-65 тисяч гривень, керівники експертних груп - по 50 тисяч, рядові експерти - по 40 тисяч. Важливо, що вони отримуватимуть доплату від Європейського Союзу, і таким чином матимуть конкурентну зарплату. Тому сподіваємося, що зможемо залучити до державної служби людей із західною освітою та іноземним досвідом. Ну і ще сподіваємось, що в подальшому зможемо знайти ресурси і в бюджеті, щоб у наступні роки й без допомоги коштів ЄС мати можливість виплачувати цим людям таку зарплату», - сказала Севостьянова.

Крім того, за допомогою коштів ЄС буде облаштовано нові робочі місця для цих людей. «Звісно, вони будуть сидіти в міністерстві. Але їх потрібно оснастити технічно, бо все обладнання в більшості міністерств застаріле. Підтримка ЄС - це поштовх до розвитку», - зазначила вона.

За її словами, загалом у створенні директоратів підтримка ЄС цього року становить 300 мільйонів гривень, на наступний рік заплановано близько 700 мільйонів.

Вона пояснила, що 300 мільйонів цього року - це і на зарплати, і на оснащення. «Але конкурси завершаться через кілька місяців. І ми розуміємо, що просто на зарплати це багато. Ми провели дискусії з партнерами, і вони кажуть: добре, в цьому році використайте кошти як базу для облаштування фахівців з питань реформ. Вже в наступному році будемо переважно витрачати кошти на зарплати. До того ж, треба буде будувати нові директорати», - розповіла Севостьянова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: