Обраний Трампом глава Пентагону: Путін небезпечний, він марить

Обраний Трампом глава Пентагону: Путін небезпечний, він марить
Генерал Меттіс

У Трампа та Меттіса – кардинально протилежне ставлення до Путіна

Новообраний президент США Дональд Трамп і його майбутній міністр оборони дотримуються рішучо протилежних поглядів на російського президента Володимира Путіна. Це потенційно створює протиріччя в політиці з питання про те, як поводитися із «залізним» лідером, який шкодує про розпад радянської імперії, пише The Washington Times.

У той час як Трамп похвалив Путіна як «сильного» лідера, обмінявшись з ним компліментами, генерал морської піхоти у відставці Джеймс Н. Меттіс заявив у травні 2015 року, що серед глобальних загроз «у найближчому майбутньому, я вважаю, найнебезпечнішою може бути Росія».

«Дуже, дуже складно відмовитися від деяких тверджень, які він зробив про Захід, і я думаю, що зараз люди запитують себе, чи не з'їхав Путін з глузду, чи не марить він. І я вважаю, що ми повинні дивитися на це з тієї точки зору, що у нас є проблема з Росією, а не тільки з Путіним, – заявив Меттіс. – Кажуть, що, коли Путін піде у відставку, все налагодиться. Я вважаю, що це марна фантазія. у Росії найдовші кордони у світі. Вона перебуває у чудовому стратегічному становищі».

Меттіс також заявив: «Путін лягає спати, знаючи, що він може порушувати всі правила, а Захід намагатиметься їх дотримуватися. Це дуже небезпечна подвійна ситуація».

«По суті, Росія намагається створити сферу впливу, включивши в неї нестабільні країни у себе на периферії, налякані тим, що на їхні державні системи ведеться атака», – сказав генерал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: