Ображені через Самойлову росіяни не хочуть, щоб РФ транслювала «Євробачення-2017» – опитування

Ображені через Самойлову росіяни не хочуть, щоб РФ транслювала «Євробачення-2017» – опитування
Юлія Самойлова
Фото РИА «Новости»

Лише 18% росіян хочуть дивитися трансляцію конкурсу по телебаченню

Більшість росіян (75%) підтримує рішення Першого каналу про відмову від трансляції «Євробачення-2017» у зв'язку із забороною української сторони на в'їзд до Києва учасниці конкурсу від Росії Юлії Самойлової. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

Незгоду з позицією керівництва каналу щодо відмови від трансляції конкурсу висловило 18% респондентів.

Згідно з результатами дослідження, кількість громадян, які хоч раз дивилися «Євробачення», зросла за останніх п'ять років: якщо в 2012-му 76% респондентів заявляли, що бачили трансляції пісенного конкурсу, то в 2017-му – 82%.

d_01

«Реакція росіян на рішення про відмову транслювати «Євробачення» цьогоріч передбачувана. Позиція України щодо Юлії Самойлової сприймається як несправедлива і політизована... Бажаючі можуть подивитися конкурс і в інтернеті, тож про обмеження прав і можливостей не йдеться», – прокоментував результати дослідження керівник практики політичного аналізу і консультування ВЦВГД Михайло Мамонов.

Фінал «Євробачення-2017» відбудеться 13 травня у Києві.

Як повідомлялося, 22 березня Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд до країни співачці Юлії Самойловій, яка мала представляти Росію на конкурсі «Євробачення-2017», через її відвідування окупованого Криму. Вона виступала на фестивалі «Світ спорту і добра», який проходив на анексованому півострові в 2015 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: