ОБСЄ закликала почати розмінування на Донбасі

ОБСЄ закликала почати розмінування на Донбасі

Сайдик і Апакан зробили спільну заяву

Спецпредставник ОБСЄ в тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Мартін Сайдик в спільній заяві з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні послом Эртугрулом Апаканом закликали приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску. Про це повідомляє білоруське видання «БЕЛТА».

«Як відомо, 30 вересня під Горлівкою в результаті підриву на міні загинули троє дітей, одна дитина був поранений. У той же день ще один підліток отримав поранення внаслідок обстрілу в Старомихайловке. Очевидно, що є необхідність вжити термінових заходів з гуманітарного розмінування. У цьому зв'язку ми з послом Эртугрулом Апаканом розробили спільну заяву. Ми серед іншого закликаємо сторони приступити до невідкладного та повного гуманітарного розмінування населених пунктів та пунктів пропуску», заявив Сайдик.

Повідомляється, що в заяві висловлюється глибоке засмучення відбулися трагедіями з дітьми під окупованій Горлівкою.

Крім заклику до розмінування, там міститься вимога про оповіщення населення про зони ризику і про вже разминированных ділянках за допомогою адекватних засобів інформування.

Також нагадується і про те, що згідно з Мінськими угодами всі сторони зобов'язалися здійснювати протимінний діяльність. Зазначається, що на засіданні ТКГ комплекс питань по розмінуванню був у центрі уваги ТКГ та її робочої групи з безпеки. Також обговорювалися додаткові заходи щодо забезпечення режиму припинення вогню. Економічна підгрупа продовжила обговорення актуальних питань водопостачання, пов'язаних з системами «Карбоніт» і «Вода Донбасу». Були обговорені подальші кроки по ремонту Южнодонбасского водопроводу і промислової зони Авдіївка. Мартін Сайдик зазначив, що це своєрідний прорив, тому що ці питання не вирішувалися місяцями.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: