Обстріл Новолуганського: зранку у селищі працюватимуть групи розмінування

Обстріл Новолуганського: зранку у селищі працюватимуть групи розмінування

За даними військових, обстріл Новолуганського на Донеччині почався близько 17:00 18 грудня і вівся з підконтрольної угрупованню «ДНР» Горлівки

У штабі української воєнної операції на Донбасі повідомляють, що вранці 19 грудня у Новолуганському на Донеччині, яке обстріляли підтримувані Росією бойовики, працюватимуть групи розмінування.

За повідомленням, після того, як населений пункт був обстріляний із реактивних систем залпового вогню існує загроза для населення через снаряди, що не розірвалися.

За даними військових, внаслідок обстрілу, що почався близько 17:00 18 грудня і вівся з підконтрольної угрупованню «ДНР» Горлівки, були поранені вісім цивільних жителів, пошкоджені 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, 10 п’ятиповерхівок. Крім того, снаряди влучили у школу, дитсадок і місцеву амбулаторію. Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджений газогін, додали військові.

«Наразі в Новолуганському, військові медики, військовослужбовці, рятувальники і поліцейські проводять ряд першочергових заходів з евакуації поранених і постраждалих мирних мешканців. Зранку, 19 грудня, в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву», – йдеться в повідомленні штабу.

Бойовики угруповання «ДНР», зі свого боку, заявили про обстріл підконтрольної їм Горлівки з боку ЗСУ і про руйнування внаслідок цього, зокрема пошкодження будівлі гуртожитка. Про постраждалих не повідомляють.

Водночас в угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі Стаханова і Первомайська. За повідомленням, у Стаханові під час обстрілу від серцевого нападу померла літня жінка, троє чоловіків – поранені, у Первомайську – поранений один цивільний житель.

Станом на 19:55 18 грудня стало відомо про пошкодження 22 будинки, 5 з них — горіли, 2 ще тушать, поранено 6 осіб (одна жінка перебуває у важкому стані — дістала поранення в око). 

Раніше повідомлялося, що внаслідок обстрілів постраждали четверо людей.

Як відомо, раніше в штабі АТО повідомили, що бойовики обстріляли Новолуганське з реактивних систем залпового вогню: є жертви серед цивільного населення, проводиться евакуація.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: