Обсяг торгівлі між Україною та Канадою за минулий рік склав $250 млн

Обсяг торгівлі між Україною та Канадою за минулий рік склав $250 млн
Посол України у Канаді Андрій Шевченко

У канадських магазинах з українською продукцією негусто, - розповів Шевченко

Надзвичайний і Повноважний Посол України у Канаді Андрій Шевченко в інтерв’ю «Главкому» розповів про  те, які українські продукти можна вже сьогодні купити у Канаді та щодо обсягів торгівлі між нашими країнами.

«У канадських магазинах з українською продукцією негусто. Думаю, ті цифри по обсягах торгівлі, які є між нашими двома країнами, не можуть нас влаштовувати. У 2016 році обсяг торгівлі товарами між Україною і Канадою сумарно склав близько 250 мільйонів американських доларів. На мою думку, ця цифра для наших країн - мізерна. Подумайте про Канаду як про країну Великої сімки і про Україну, де є більше 40 мільйонів споживачів. Ми точно можемо торгувати краще». – вважає посол.

Дипломат зазначив, що нещодавно Україна проводила дослідження, де аналізувався  невикористаний потенціал торгівлі. І воно показало, що Канада для України є одним з найбільших under traded partners. Тобто це один з партнерів, з яким ми найбільше не доторговуємо станом на цей момент.

«Є присутність українського бізнесу тут. Але це спорадична присутність, не системна, від випадку до випадку. І нам треба ще багато працювати, щоб продавати в Канаді кінцевий продукт, який дасть більшу додану вартість для українського бізнесу. Для мене особисто не складно знайти український товар в Канаді. Я можу знайти тут і українську олію, і щось інше, але це точно не відповідає нашому потенціалу, ми маємо піднімати планку набагато вище. Це питання обсягів і нових технологій. У ХХІ столітті важливо розвивати нові технології, які дозволять бути конкурентоспроможним», - зазначив Шевченко.

Щодо імпорту, то він між нашими країнами у 2016 році склав 218 мільйонів доларів, експорт товарів з України до Канади - 29 мільйонів доларів.

«Окремо порахована торгівля послугами. Сумарний обсяг двосторонньої торгівлі послугами між Україною і Канадою минулого року склав 126 мільйонів доларів», - додав посол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: