Обвинуваченому в поширенні вірусу Petya загрожує штраф

Обвинуваченому в поширенні вірусу Petya загрожує штраф

Чоловіку загрожує штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи

Обвинувачений в поширенні вірусу Petya (Not.Petya) уродженець Росії не з'явився на суд.

Про це повідомляє FinClub.

В Нікопольський міський районний суд Дніпропетровської області 11 червня надійшло кримінальне провадження за обвинуваченням «громадянина Н.» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 361-1 КК України.

Йдеться про створення з метою використання, розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут за фактами масштабних кібератак вірусу Petya (Not.Petya).

Згідно з обвинувальним актом, зазначена особа є громадянином України, уродженцем Російської Федерації, проживає в Нікополі.

Підготовче судове засідання було призначено на 15 червня. «Але на призначену дату обвинувачений не з'явився. На електронну адресу суду надійшло його заяву про неможливість прибути на судове засідання, в зв'язку з чим він просив суд перенести слухання на іншу дату. У справі оголошено перерву до 27 червня о 12:30», - повідомили в прес-службі суду.

Йому загрожує штраф від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на термін до двох років, або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією програмних або технічних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку, які є власністю винної особи.

Нагадаємо, 27 червня 2017 року хакери атакували низку українських банків, енергетичних і транспортних компаній, а також органи влади, заразивши комп'ютери вірусом-здирником Petya.A.

Також читайте: Глава кіберполіції Сергій Демедюк: Інструкції до модифікованого вірусу Petya.A писали російською мовою. Це доведений факт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: