Одеські рятувальники орендували пікапи за 16 млн грн - вдвічі дорожче їх вартості

Одеські рятувальники орендували пікапи за 16 млн грн - вдвічі дорожче їх вартості
Volkswagen Amarok DoubleCab Rancho

«Морська пошуково-рятувальна служба» взяла автомобілі на три роки в лізінг

КП «Морська пошуково-рятувальна служба» (Одеса) 7 лютого за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Теком-Лізинг» про лізинг нових автомобілів 2016 року випуску за 16,34 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Строком на три роки у лізинг взяли:

  • мікроавтобус Volkswagen T6 Caravelle LR Saksonia 0 l TDI 140PS із даховим боксом на 420 л, поперечними леєрами та сигналізацією – за 2,48 млн грн.
  • мікроавтобус Volkswagen T6 Kombi LR City 0 l TDI 140PS 6G із сигналізацією – за 1,92 млн грн.
  • пікап Volkswagen Amarok DoubleCab Rancho 2.0 TDI 180PS 8A із сигналізацією, фаркопом, адаптером для причепу, заводським піддоном багажника та кунгом за 2,76 млн грн.
  • чотири пікапи Volkswagen Amarok DoubleCab Rodeo 2.0 TDI 140PS 6G із сигналізацією, фаркопами, адаптерами для причепу, заводськими піддонами багажника та двома кунгами – у середньому по 2,29 млн грн.

Усі вони обладнані кондиціонерами, круїз-контролем, подушками безпеки для водія та переднього пасажира тощо.

Такі автомобілі у стандартній комплектації продають у середньому вдвічі дешевше: Saksonia – по 1,38-1,43 млн грн, City – по 0,981,08 млн грн, Rancho (без кунга) – по 1,241,27 млн грн, Rodeo (без кунга) – по 1,04 млн грн.

За угодою, після закінчення строку лізингу служба повинна протягом трьох днів повернути транспорт лізингодавцю у такому ж стані, в якому отримала.

Якби рятувальники купили пікап Rancho за ринковою ціною 1,24 млн грн у класичний кредит на три роки під 30% річних, він зрештою обійшовся покупцю у 1,81 млн грн і рятувальники залишили б його собі і користувалися б автомобілем ще багато років. А по лізинговій схемі це авто коштуватиме рятувальникам у півтора рази дорожче – 2,76 млн грн. І його через три роки доведеться повертати у тому вигляді, якому брали – без подряпин. Таким чином трирічна оренда автомобіля коштує у півтора рази дорожче від придбання автомобіля у кредит і у двічі дорожче від простої купівлі в автосалоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: