Офіс генпрокурора відкрив справу проти нардепа Новинського

Офіс генпрокурора відкрив справу проти нардепа Новинського
Вадим Новинський є засновником фінансово-промислової групи «Смарт-Холдинг»
Фото: Вадим Новинский/Facebook

Кримінальне провадження проти Вадима Новинського відкрито 24 вересня

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова відкрила кримінальне провадження проти депутата Верховної Ради Вадима Новинського (позафракційний). Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит РБК-Україна.

Кримінальне провадження відкрито 24 вересня на виконання рішення Печерського районного суду Києва.

«Досудове розслідування в зазначеному провадженні здійснюється територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим в Києві», – сказано у відповіді Офісу генпрокурора.

Заяву до суду з проханням відкрити справу проти Новинського подало ТОВ «Гратант», яке стверджує, що депутат протиправно заволодів майно мережі супермаркетів «Амстор», в тому числі, заставним і іпотечним майном «Укрексімбанку».

Нагадаємо, Генеральна прокуратура раніше також розслідували справу стосовно Вадима Новинського, який міг бути причетний до незаконного позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка. Новинський у справі проходив як свідок, а влітку 2019 року справу закрили.

У вересні 2019 року Верховна Рада скасувала депутатську недоторканність, але кримінальне провадження проти нардепа тепер може відкрити тільки генеральний прокурор.

Вадим Новинський є засновником фінансово-промислової групи «Смарт-Холдинг» та власником блокувального пакету компанії Метінвест. Депутат Ради, 7-го, 8-го та 9-го скликань. Член фракції партії «Опозиційний блок», колишній член «Партії регіонів». Вважається лобістом інтересів РПЦ в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: