Оголошення лауреата Букерівської премії перенесуть через Covid-19

Оголошення лауреата Букерівської премії перенесуть через Covid-19
Оголошення лауреата Букерівської премії перенесуть через Covid-19

Лауреата міжнародної Букерівської премії оголосять наприкінці літа

Лауреата міжнародної Букерівської премії цього року оголосять пізніше через проблеми, викликані пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє пресслужба фонду.

Традиційно володаря міжнародного «Букера» оголошували у травні, та цього разу його ім’я стане відоме лише наприкінці літа.

«Оголошення короткого списку лауреатів мало безпрецедентне охоплення і зацікавленість, але доступ до книг наразі проблематичний. Під час обговорень з Фондом премії видавці наголосили, наскільки серйозно порушене поширення книг через Covid-19, тому вживаються заходи, щоб автори, перекладачі, видавці та книгопродавці отримали найкращу підтримку в цей важкий час», – мовиться у повідомленні Фонду Букерівської премії.

Раніше журі Міжнародної Букерівської премії назвали імена письменників, які потрапили до короткого переліку премії 2020 року.

Нагадаємо, у 2019 році лауреаткою Міжнародної Букерівської премії стала письменниця Джокхо Алхарті з Оману. Вона здобула перемогу за книгу «Небесні тіла» (Celestial Bodies), яка розповідає про сімейні зв’язки та історію трьох оманських сестер.

Міжнародну Букерівську премію створили у 2005 році як додаток до Букерівської премії. До 2015 року її вручали раз на два роки авторам, які писали будь-якою мовою, за наявності англійського перекладу їхніх книг, однак з 2016 року нагороду вручають щорічно за твір, перекладений англійською і виданий у Великій Британії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: