Окупанти поскаржились, що Україна влаштувала «туристичну блокаду» Криму

Окупанти поскаржились, що Україна влаштувала «туристичну блокаду» Криму

Пляж Криму у розпал сезону

Фото: politeka.net

Українські прикордонники заявили про значне зниження пасажиро-траспортного потоку через адмінкордон до окупованого Криму в порівнянні з минулим роком

У анексованому Росією Криму вважають, що українська влада намагається перешкодити поїздкам українських туристів на кримські курорти. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на главу регіонального міжнаціонального комітету Заура Смирнова.

«Наші джерела з числа службовців держприкордонслужби України повідомляють про те, що отримали від київського керівництва команду створювати штучні перешкоди», – заявив він.

На думку Смирнова, такі заходи «продиктовані страхом» того, що українці побачать «реальну обстановку» в анексованому Криму, а не «київську пропаганду».

«Ми раді бачити українських туристів у Криму, де для всіх відпочиваючих створені комфортабельні умови і гарантована безпека», – стверджує він.

«Але спроба Києва блокувати поїздки своїх громадян нас не лякає, так як Крим не залежить від українського туриста», – заявив Смирнов.

17 липня кримське прикордонне управління ФСБ РФ заявило, що українці годинами стоять на прикордонних пунктах, чекаючи в кілометрових чергах проїзду в окупований Крим. Нібито 15 липня «через перешкоди з української сторонни» люди стояли на «Чонгарі» близько 13 годин.

Зі свого боку, українські прикордонники заявили 17 липня, що окупанти Криму створюють штучні черги на адміністративному кордоні.

«Новий тиждень вже традиційно окупанти починають із створення штучних черг», – сказав в понеділок «Крим. Реалії» помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління з питань взаємодії зі ЗМІ Державної прикордонної служби України Максим Сорока.

Він заявив, що в черзі на в'їзд в окупований Крим біля КПВВ «Чонгар» на той момент очікували 80 автомобілів, в районі контрольних пунктів «Каланчак» і «Чаплинка» черг не було, пішохідних черг також не спостерігалося.

Українські прикордонники заявили також про значне зниження пасажиро-траспортного потоку через адмінкордон в порівнянні з минулим роком.

Виникнення черг вони пов'язували з тим, що російські служби гальмують пропускні операції на своїх пунктах пропуску.

Як відомо, з моменту анексії Криму Росією на початку 2014 року на адмиінкордоні між материковою Україною і півостровом працюють три контрольних пункту в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Крім того, попит росіян на відпочинок в анексованому Росією Криму порівняно з 2016 роком впав на 30%.

Нагадаємо, професор Вищої школи економіки, член ради при президенті РФ Володимира Путіна з розвитку громадянського суспільства і прав людини Ілля Шаблинський заявив, що Крим, який анексувала Російська Федерація, необхідно повернути Україні, оскільки він є її територією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: