Окупанти вивезли Бекірова із СІЗО Сімферополя до лікарні

Окупанти вивезли Бекірова із СІЗО Сімферополя до лікарні
Едем Бекіров переніс операцію на серці в січні 2018 року 
Фото: krymsos.com

Однокамерник політв'язня Бекірова заявляв, що у нього вкрай важкий стан здоров’я

Кримського татарина Едема Бекірова, якого обвинувачують в незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів, вивезли з СІЗО до сімферопольської лікарні імені Семашка. Там Бекірова обстежуватимуть два тижні.

«Чекаємо на результати обстеження. Будемо намагатися отримати їх якомога скоріше та вимагати, щоб Едему Бекірову надали усю необхідну медичну допомогу», — заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Раніше Бекірова не могли вивезти до лікарні, адже начебто в СІЗО не змогли сформувати для цього конвой. У кримського татарина важкий стан здоров’я. До затримання йому проводили операцію на серці. Крім того, він має інвалідність.

Однокамерник Бекірова заявляв, що у нього вкрай важкий стан здоров’я, а адвокат сказав, що його підзахисному не надають медичної допомоги в СІЗО Криму.

Нагадаємо, силовики РФ затримали кримського татарина Бекірова на адмінмежі з Кримом 12 грудня. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров повідомив, що активіст їхав до Криму, аби відвідати матір та інших родичів.

13 грудня окупаційний суд взяв під варту кримського татарина Бекірова. Окупаційна влада підозрює його у транспортуванні понад 10 кілограмів тротилу та 190 бойових патронів.

Едем Бекіров 1961 року народження постійно проживає у Новоолексіївці Херсонської області. У січні 2018 року йому провели операцію на серці, і він змушений приймати багато ліків. Під час затримання усі його ліки залишилися у водія в машині. Крім того, Бекіров має інвалідність.

На території українського Криму 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світовою спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала український півострів.

Україна, Європейський союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: