Окупанти влаштували у Херсоні «глобальний шмон»

Окупанти влаштували у Херсоні «глобальний шмон»
Рашисти обмежили можливість пересування на окупованій території
фото з відкритих джерел

Місцеві жителі повідомляють про різкі зміни у діях російських загарбників

Російські військові у тимчасово окупованому Херсоні сьогодні влаштували глобальний шмон. За словами місцевих жителів у соцмережах, вони поставили по місту дуже багато блокпостів й значно жорсткіше перевіряють всіх людей.

«У наш багатоквартирний будинок сьогодні близько 9 ранку прийшли їхні військові (раніше ніколи не приходили). Перевірили підвал та дах. Вчора зачинили виїзд-в'їзд з та в Херсонщину, який був з Берислава в сторону Кривого Рогу. Оголосили, що можливості в'їхати чи виїхати в область не буде до 11 травня», – повідомив місцевий житель.

Також рашисти обмежили можливість пересування у середині окупованої території: у Херсон проблематично потрапити з сусідніх сіл та міст. Вони готуються до 9 травня. Бояться силових провокацій.

Скріншот з соцмережСкріншот з соцмереж

Скріншот з соцмережСкріншот з соцмереж

«Отже, шмонають всіх і все, що тільки можуть. Ми змушені до 11 травня навіть припинити перевезення гуманітарної допомоги просто в середині міста. Попросили всіх, кого забезпечуємо, наступні п'ять днів потерпіти», – розповідають волонтери.

Вже відомі факти відбирання російськими військовими гуманітарної допомоги, коли вони її випадково знаходять. На це рашисти заявляють: «Ми самі її роздамо людям 9 травня».

«Тому ми не хочемо, щоб вони знайшли наші невеличкі гуманітарні склади», – пояснюють волонтери.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Херсонській області повністю зник мобільний зв'язок та інтернет у всіх операторів.

Відомо, що 28 квітня окупанти заявили про введення рублів на Херсонщині. До слова, очільник Херсона Ігор Колихаєв відмовився співпрацювати з рашистами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: