Омбудсмену РФ Москальковій можуть заборонити в'їзд в Україну

Омбудсмену РФ Москальковій можуть заборонити в'їзд в Україну
Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова

Причиною заборони може стати порушення Москальковою правил в'їзду в окупований Крим

Російському омбудсмену Тетяні Москальковій можуть знову заборонити в'їзд на територію Україну. Про це заявила уповноважена з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова на своїй сторінці в Facebook.

«Омбудсмен РФ приїхала сьогодні в Керч, черговий раз порушивши правила перетину українського кордону. За такі дії їй було заборонено в’їжджати до України. Обмеження були зняті Президентом України задля виконання домовленостей з Президентом РФ щодо взаємних та синхронних відвідувань ув’язнених. Порушення законодавства України Омбудсманом РФ може спричинити нову заборону в’їзду її до України та поставити під загрозу взаємні відвідування», - повідомила вона.

Також Денисова повідомила, що зверталася до Москалькової з пропозицією спільного відвідування Керчі у зв'язку з терактом, що стався 17 жовтня.

«Уся країна і я особисто готові надати будь-яку підтримку постраждалим від теракту та їх сім’ям. Я зверталася до Омбудсмана РФ та висловлювала свою готовність разом з нею відвідати анексований РФ Крим та виконати нашу гуманітарну місію. Відповіді не отримала», - зазначила

Раніше президент України Петро Порошенко скасував заборону на в'їзд на територію країни російського омбудсмена Тетяни Москалькової 21 травня 2018 року. Заборона була знята для того, щоб омбудсмен могла відвідувати росіян, які перебувають в ув'язненні на території України. Візити повинні відбуватися одночасно з відвідинами українських політв'язнів в РФ українським омбудсменом Людмилою Денісовою. Про це домовилися Порошенко і російський президент Володимир Путін під час переговорів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: