Омелян розповів, чому глава «Укравтодору» отримав 900% надбавки до зарплати

Омелян розповів, чому глава «Укравтодору» отримав 900% надбавки до зарплати
Володимир Омелян
ФотоУНІАН

Міністр визнав, що «у випадку з Балчуном висока зарплата не спрацювала»

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив рішення міністерства про надбавку в 900% до зарплати виконувача обов'язків голови Державного агентства автомобільних доріг «Укравтодор» Славоміра Новака.

«Що нам краще: мати злодія, чи мати нормального фахівця? Однозначно - нормального фахівця. І ринкова зарплата є одним із запобіжників того, щоб люди думали про роботу, а не про якісь ліві доходи. Ми бачимо, що у випадку з Балчуном висока зарплата не спрацювала. Тепер будуть розслідування, сподіваюсь, вони будуть завершені гучними судовими справами», - сказав він.

За словами Омеляна, міністерство пішло шляхом надбавок, оскільки не має інших необхідних механізмів.

«Міністерство інфраструктури ще з самого початку виступило з ініціативою ринкових зарплат керівникам найбільших підприємств України. У випадку «Укравтодору», це державна служба. У нас немає можливості встановити ринкові механізми, тому ми пішли шляхом надбавок. Я вважаю і глибоко в цьому переконаний, що пан Новак абсолютно якісна людина на своїй посаді. Це колишній міністр інфраструктури з величезним досвідом і в політичний, і в реальній сфері. Він отримує досить низьку зарплату, якщо порівняти з тими обсягами відповідальності, яку він має», - пояснив свою позицію глава міністерства.

При цьому Омелян не назвав точної суми, яка на даний момент виплачується Славомиру Новаку.

«З мого боку це буде некоректно коментувати. Я можу підтвердити, що у нього зарплата вища, ніж у керівників державних агентств. Це було політичне рішення, яке було прийняте Кабміном, і це була одна з його умов працевлаштування в Україні», - підсумував він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: