Онищенко судиться з Генпрокуратурою та НАБУ

Онищенко судиться з Генпрокуратурою та НАБУ

Нардеп подав позов у Печерський районний суд Києва

Народний депутат Олександр Онищенко подав у Печерський районний суд Києва позов до Генеральної прокуратури та Національного антикорупційного бюро про захист честі і ділової репутації. Текст позовної заяви є у розпорядженні Української правди.
У ній Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми. Онищенко заявляє, що ця інформація є недостовірною і вимагає її спростування.
«Поширена на брифінгу в стверджувальній формі недостовірна інформація про позивача вказує на вчинення Позивачем протиправних дій, які чинним кримінальним законодавством кваліфікуються як злочин, та дискредитує Позивача в очах оточуючих <…> порушує його право на повагу до честі, гідності та ділової репутації», - йдеться в тексті позову.
Згідно із законом відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти ГПУ.

Крім того, Онищенко вказує, що відео цього брифінгу оприлюднило у себе на сайті Національне антикорупційне бюро, отже Онищенко позивається і проти НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: