OpenStreetMap позначила Крим територією, що належить Росії

OpenStreetMap позначила Крим територією, що належить Росії
На карті OSM адміністративні кордони України було урізано, а Крим позначено територією, що належить Росії
Фото: texty.org.ua

Українська частина спільноти OSM висловила протест проти позначення Криму територією РФ

Один із керівних органів проекту OpenStreetMap (OSM) Data Working Group замінив записи стосовно Криму в геобазі даних OSM: адміністративні кордони України було урізано, а Крим позначено територією, що належить Росії.

Про це 21 листопада повідомляють texty.org.ua.

«Українська частина спільноти OSM висловила протест і наразі звертається до державних органів, таких як МЗС, щоб ті допомогли виправити ситуацію. Ми закликаємо всіх офіційних осіб України, за можливості, долучитися до вирішення цього питання», - говориться у повідомленні.

Як зазначається, база даних OSM використовується величезною кількістю провайдерів та розробників карт - це означає, що незабаром у світі з'явиться величезна кількість карт, які будуть показувати Крим російським, а значить підтримувати Росію-агресора.

Як відомо, OpenStreetMap (OSM; з англ. «відкрита вулична мапа») - це відкритий проект, спрямований на збір, збереження та розповсюдження загальнодоступних геопросторових даних, створення інструментів для роботи з ними силами спільноти волонтерів. Проект заснований у Великій Британії в липні 2004 року.

Раніше повідомлялося, що посольство України в США звернулося до засновника інтернет-магазину Amazon.com Джеффа Безоса «із наполегливим закликом» зняти з веб-сайту товари з символікою «ДНР».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: