Оприлюднено лист-звернення бранця Кремля Балуха до українців

Оприлюднено лист-звернення бранця Кремля Балуха до українців

У листі Балух повідомив, що він припиняє голодування, яке розпочав у березні

Після винесення несправедливого вироку «суду» окупантів перед етапом до колонії український бранець Кремля кримчанин Володимир Балух звернувся до українців.

Лист зачитав Архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент під час прес-конференції 9 жовтня в прес-центрі «Главком».

Пропонуємо роздруківку листа (орфографія збережена):

Шановне українство!

Я звертаюсь до Вас в останні дні свого перебування в полоні в Сімферопольському СІЗО.

Далі – колонія…

На протязі останніх 22-х місяців моє фізичне і психічне виживання було неможливе без Вас, вашої щирої дієвої участі в моїй долі і долі моєї родини.

Щиро дякую Всім за шалену підтримку!

Використавши останній шанс віднайти в каральній системі окупанта бодай шпарину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь, я вирішив припинити режим голодування.

Намагатимусь зберегти себе в цьому оксюмороні, але, в жодному разі не робитиму це за будь яку ціну. Честь і гідність мого Народу, відстояні на Майдані ціною життів Героїв Небесної Сотні вартують і більше, ніж життя окремо взятого мене. Саме тому я не дозволю собі вживати їжу з рук окупанта і вдягнути його тюремну робу.

Розуміючи наслідки дієвого дотримання мною тексту цієї заяви, звертаюсь до Вас і прошу виконати свою останню волю: в разі фізичної або психічної смерті не залишати моє тіло на окупованій території. Місце перебування тіла лишаю обрати своїй родині, - я б волів, щоб це була сільська місцина на березі Дніпра неподалік Києва…

З непереборною вірою в щасливу долю України вручаю долю свою до рук Всевишнього.

Низький уклін всім, хто любить Українство, дбає про його збереження і розвиток!

… На чотири боки поклонюся

Складовим збору власної крові.

І з туманом на землю встелюся

Ефіром щастя синов’їй любові!

Слава Україні!

Щиро Ваш!

8.10.18 В. Балух

Переглянути запис прес-конференції:

Нагадаємо, 3 жовтня Верховний «суд» окупованого Росією Криму скоротив на 1 місяць термін ув'язнення Балуха. Він проведе у в'язниці 4 роки 11 місяців замість 5 років.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що Балух відбув необхідну частину терміну і тепер може клопотати про умовно-дострокове звільнення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: