Оприлюднено дані про потужність вибухівки, що заклали під автомобіль Махаурі

Оприлюднено дані про потужність вибухівки, що заклали під автомобіль Махаурі
Вибух у центрі Києва
Фото: Станіслав Груздєв, Главком

Під автомобіль Махаурі заклали до кілограма вибухівки – МВС

Потужність вибухового пристрою в автомобілі громадянина Грузії Махаурі, що спрацював ввечері 8 вересня у центрі Києва становила від 600 г до 1000 г в тротиловому еквіваленті. Про це повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

«За попередніми висновками експертів, потужність вибухового пристрою в автомобілі громадянина Грузії Махаурі, становила від 600 гр до 1000 гр в тротиловому еквіваленті. Наразі, слідчі Нацполіціі здійснюють всі необхідні оперативно-слідчі дії для з'ясування всіх обставин злочину. Проводяться допити свідків, знімається інформація з камер зовнішнього спостереження», - написав він у Facebook.

За словами Шкіряка, правоохоронці відпрацьовують всі версії злочину: навмисне вбивство, терористичний акт, операція російських спецслужб, бізнес-кримінальні розборки, особиста помста.

«Наразі, злочин розслідується за статтею «Навмисне вбивство», але ми не виключаємо, що цю статтю може бути перекваліфіковано в «Терористичний акт», - повідомив радник міністра і додав, що «надмірне вкидання інформації в публічний простір шкодить слідчим».

Нагадаємо, 8 вересня у Києві біля вулиць Басейна і Велика Васильківська стався вибух автомобіля, авто повністю знищене.

Поліція повідомила, що внаслідок вибуху авто в центрі Києва загинув чоловік, постраждала жінка. ЗМІ повідомили, що загинув Тимур Махаурі, член чеченського добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва, який воював у зоні АТО.

За попередніми ознаками, в автомобілі спрацював вибуховий пристрій.

За інформацією МВС, загиблий мав зв’язки з кримінальними колами.

У Мережі оприлюднено відео з камери спостереження, що зафіксувала вибух. На ньому видно, як вже через півхвилини до автівки почали підходити люди, аби надати допомогу постраждалим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: