Організатори держперевороту кілька років укорінювались в армію та поліцію, - Посол Туреччини

Організатори держперевороту кілька років укорінювались в армію та поліцію, - Посол Туреччини

У Туреччини є докази, що до військового перевороту причетна терористична організація FETÖ

Посол Турецької Республіки в Україні Йонет Джан Тезель назвав спробу військового перевороту у Туреччині терористичним актом, до якого пречетна організація FETÖ. Про це він сказав на прес-конференції.

«Це тероризм... Основною рушійною силою була група, можливо релігійна, яка намагалася і мабуть, це певною мірою вдалося, за кілька років потрапити у певні органи управління. І можна навіть вірити в те, що, оскільки цей переворот відбувався з поспіхом. Їм вдалося до певної міри, бо вони вважали, що цей момент є найбільш сприятливим», - сказав Тезель.

Також він зазначив, що до військового перевороту причетна терористична організація FETÖ (ФЕТО – організація Фетхуллаха Гюлена). Влада Туреччини має конкретні докази цього, додав він.

«Мабуть, ці люди не знали, що відбувається у турецькому суспільстві. Це організація FETÖ, і ми вважаємо її терористичною організацією, намагалася використовувати елементи інфільтрації в нашу армію та поліцію», - наголосив посол.

Нагадаємо, понад 15 тисяч осіб було затримано в Туреччині у зв’язку зі спробою перевороту, 10 тисяч з них — військовослужбовці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: