Ощадбанк виявив шахрайську копію свого сайту

Ощадбанк виявив шахрайську копію свого сайту

Ощадбанк попередив, що не має жодного стосунку до сайту oschadbk.com

Державний Ощадбанк попередив про виявлення шахрайського фішингового сайту, який майже повністю дублює офіційний сайт банку. Про це повідомила прес-служба фінустанови.

Згідно з повідомленням, адреса офіційного сайту Ощадбанку https://www.oschadbank.ua, адреса шахрайського сайту - oschadbk.com.

«Попереджаємо, що Ощадбанк не має жодного стосунку до сайту oschadbk.com або розміщеної на ньому шахрайської копії онлайн-банкінгу», - йдеться в повідомленні.

«Універсальний мобільний банкінг Ощадбанку вже звернувся до Департаменту кіберполіції та Служби безпеки України для блокування зазначеного сайту і поінформував Національний банк. «Як завжди виявляється в подібних випадках, хостинг шахрайського сайту розташований за кордоном, тому для його закриття можливо знадобиться певний час», - повідомляють у банку.

Банк нагадав, щоб убезпечитися від шахраїв, потрібно користуватися сайтами, адреса яких починається з https://, реєстрація сайту має бути на національному домені .ua

 Фішинговий сайт - шахрайський веб-ресурс, який виманює реквізити платіжних карт під виглядом надання послуг, яких не існує (наприклад, поповнення мобільного рахунку, перекази з картки на картку), або веб-ресурс організації, якій користувач довіряє (наприклад, клон інтернет-банку), метою якого є збір реквізитів платіжних карт для подальшої крадіжки коштів із рахунків держателів платіжних карток.

.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: