Отруєні інсектицидом яйця виявлені вже в 12 країнах Європи

Отруєні інсектицидом яйця виявлені вже в 12 країнах Європи

В Данію від бельгійського постачальника прибула 20-тонна партія яєць, заражених фіпронілом

Сліди фіпроніла – засобу боротьби з комахами - в курячих яйцях виявлено ще у трьох країнах Європи - Словаччини, Румунії та Данії. Таким чином, кількість країн, постраждалих від заражених яєць, збільшилася до 12, повідомила в п'ятницю, 11 серпня, німецька газета Rheinische Post, пише DW.

Зокрема, в Румунії виявлена одна тонна заражених яєчних жовтків з Німеччини,в Словаччині на одному зі складів конфісковано кілька десятків ящиків з зараженими звареними круто яйцями, які були ввезені з Нідерландів через Німеччину. В Данію від бельгійського постачальника прибула 20-тонна партія яєць, заражених фіпронілом і призначених для використання в громадському харчуванні.

Про «яєчний» скандал стало відомо після того, як великі торговельні мережі Німеччини Aldi і Rewe почали вилучати з продажу всі яйця, привезені з Нідерландів.

Як повідомлялось, мільйонні партії курячих яєць відкликали з магазинів і складів у Німеччині, Нідерландах і Бельгії після виявлення токсичного інсектициду.

Раніше у Бельгії через підозру на забруднення яєць на цих підприємствах отруйною речовиною-інсектицидом фіпронілом тимчасово закрили 51 птахофабрику.

Вважається, що фіпроніл додають до дезинфікуючого засобу, що використовується на деяких курячих фермах.

До Британії знайшли понад 700 тисяч заражених яєць.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: