Пандемія коронавірусу різко знизила забруднення повітря в Європі

Пандемія коронавірусу різко знизила забруднення повітря в Європі

Знімки показують різке зниження рівня концентрації оксиду азоту (NO2) над Парижем, Міланом і Римом

Європейське космічне агентство ESA опублікувало супутникові дані, що показують різке скорочення забруднення повітря в декількох великих містах Європи через пандемію коронавірусу.

Фото опубліковані на сайті агентства.

Дані базуються на спостереженнях супутника Copernicus Sentinel-5P і охоплюють період з 10 по 25 березня. Спостереження розтягнулися на 10 днів заради отримання більш достовірного результату, без знижки на мінливість погодних умов.

Знімки показують різке зниження рівня концентрації оксиду азоту (NO2) над Парижем, Міланом і Римом в порівнянні з середніми концентраціями в березні 2019 року.

nitrogen_dioxide_concentrations_over_france_pillars

nitrogen_dioxide_concentrations_over_italy_article

Під пильною увагою вчених перебувають і країни Північної Європи, в тому числі, Нідерланди і Велика Британія, проте тут мінливі погодні умови заважають підтвердити тенденцію до очищення повітря.

Нагадаємо, станом на 23:00 27 березня в Україні 310 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу виявлено 92 нові випадки.

США вийшли на перше місце за кількістю інфікованих коронавірусомУ Сполучених Штатах Америки 26 березня зафіксовано 83 597 випадків зараження коронавірусом.

Італія знаходиться на третьому місці по захворюваності і на першому - за кількістю смертей. 

Раніше ВООЗ зробив прогноз, згідно з яким в Італії пік COVID-19 спаде цього тижня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: