Пандемія викликала цунамі ненависті та ксенофобії - ООН

Пандемія викликала цунамі ненависті та ксенофобії - ООН
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш: країни не хочуть надавати медичну допомогу мігрантам під час пандемії

Із мігрантів та біженців роблять «цапа-відбувайла»

У світі серйозно зростає рівень ксенофобії та інших подібних настроїв у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, повідомляє агентство Associated Press.  

«На вулицях та в Інтернеті - зростання настроїв проти іноземців, поширюються антисемітські теорії змов, і сталися напади на мусульман, пов'язані з Covid-19», - заявив він.

За його словами, мігрантів та біженців звинувачують у поширенні коронавірусу, а потім їм відмовляють у медичній допомозі. 

Генсек стверджує, що у світі відзначається «цунамі ненависті та ксенофобії, пошуків «цапа-відбувайла і залякувань». Крім того, «журналістів, інформаторів, медиків, гуманітарних працівників і захисників прав людини обирають мішенями лише за те, що вони роблять свою роботу», - говорить він.

Нагадаємо, що в Сінгапурі різко збільшилась кількість хворих. Міністерство охорони здоров'я країни повідомило про 788 нових випадків захворювання на коронавірус за добу. Серед них 11 - сінгапурці або постійні жителі, водночас 759 новими хворими стали іноземні робітники, які живуть в гуртожитках.

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про забезпечення глобального доступу до медичного обладнання, ліків та вакцин для боротьби проти Covid-19, одним із головних співавторів якої стала Україна.

Раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до лідерів країн «Великої двадцятки» у зв'язку з глобальною пандемією коронавірусу. Він запропонував виробити скоординований підхід до зниження загрози зараження і виділення трильйонних пакетів допомоги для міжнародної економіки. Також нагадав про необхідність надати допомогу країнам, що розвиваються, які можуть серйозно постраждати від епідемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: