ООН ухвалила резолюцію про доступ до ліків проти Covid-19, співавтором якої є Україна

ООН ухвалила резолюцію про доступ до ліків проти Covid-19, співавтором якої є Україна
Генасамблея ООН прийняла резолюцію, яка виступає за загальнодоступність майбутньої вакцини від коронавірусу

Нова резолюція, зокрема, заохочує держави активніше фінансувати розробки вакцин та ліків від коронавірусу

Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію про забезпечення глобального доступу до медичного обладнання, ліків та вакцин для боротьби проти Covid-19, одним із головних співавторів якої стала Україна.

Про це інформує в Facebook Постійне представництво України в ООН.

У документі країни-учасниці попросили генсекретаря ООН Антоніу Гуттерріша визначити ті варіанти роботи з майбутнім препаратом, які забезпечать «справедливий, прозорий, рівноправний, ефективний і своєчасний доступ до майбутніх вакцин від Covid-19».

Також в ньому вказана необхідність прийняти такі заходи для розробки та обміну вакцинами, щоб «вони стали доступними для всіх, хто потребує, особливо в країнах, що розвиваються».

Нова резолюція, зокрема, заохочує держави активніше фінансувати розробки вакцин та ліків, використовувати цифрові технології, посилювати міжнародну наукову взаємодію та координацію в боротьбі з Covid-19. Крім того, документ закликає на рівні кожної країни запобігати спекуляції та необґрунтованим накопиченням, які можуть перешкоджати доступу до ефективних лікарських засобів та медобладнання.

Раніше Гуттеріш заявив про необхідність створити глобальну коаліцію, щоб розробити вакцину проти коронавірусу. За його словами, ця вакцина повинна розглядатися як всесвітнє суспільне надбання.

Вакцину від коронавірусу розробляють кілька країн, зокрема США, Франція, Великобританія, Китай. Першою людиною в світі, на якому випробували вакцину, стала американка Дженніфер Галлер. Препарат, який вона отримала, розробили вчені Національного інституту алергії та інфекційних захворювань в Сіетлі. Галлер і інші добровольці, на яких проводять випробування, залишаться під наглядом лікарів до весни 2021 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: