Папа римський висловив стурбованість конфліктом в Донбасі

Папа римський висловив стурбованість конфліктом в Донбасі

Папа Римський Франциск закликав дотримуватися «мирного шляху врегулювання конфлікту»

Франциск пообіцяв продовжувати розпочаті вже раніше гуманітарні проекти, спрямовані на допомогу українськму населенню, яке потерпає від конфлікту

Папа Римський Франциск висловив заклопотаність у зв'язку з конфліктом на сході України. У триваючому вже п'ять років конфлікті останнім часом відбулися «нові тривожні події в Чорному морі», вказав понтифік в понеділок, 7 січня, в ході новорічного прийому дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому престолі. Росію при цьому він не назвав, передає DW.

Глава Римсько-католицької церкви закликав дотримуватися «мирного шляху врегулювання конфлікту» і виступив за повагу міжнародного права, яке він назвав «фундаментом безпеки і співіснування у всьому регіоні».

«З цією метою важливі інструменти, що гарантують вільне здійснення релігійних прав», - підкреслив Папа Римський.

Франциск пообіцяв продовжувати розпочаті вже раніше гуманітарні проекти, спрямовані на допомогу українськму  населенню, яке потерпає від конфлікту насамперед у східних областях країни. Він заявив про намір залучити ще більше уваги і до інших гуманітарних питань, одне з яких стосується долі численних в'язнів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: