Париж виключає можливість посилення автономії Корсики

Париж виключає можливість посилення автономії Корсики

Центральна влада Франції готова до діалогу з представниками регіональної влади

Речник уряду Франції Бенжамен Гріво заявив, що існують певні особливості Корсики, які мають бути взяті до уваги під час дискусій між Парижем і представниками регіональної влади. Таку заяву він зробив на фоні виборів до регіонального парламенту, нове скликання якого має запрацювати із 1 січня 2018 року, де 2/3 отримали місцеві націоналісти. Однак, за словами Гріво, голосування не було чимось на кшталт референдуму про незалежність чи автономію. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

В той же час корсиканські націоналісти хотіли б мати право давати згоду на те, хто купляє місцеву власність, а також провести звільнення тих, кого вони вважають політичними в’язнями, отримати офіційний статус для корсиканської мови і більші права в фіскальній сфері. Згода Національного фронту за звільнення Корсики після майже сорока років боротьби скласти зброю в 2014 році посилив позиції більш поміркованих націоналістів, що і дозволило їм перемогти на виборах минулої неділі.

Бенжамен Гріво відреагував на ці вимоги наступним чином. Так, він фактично виключив можливість звільнення політичних в’язнів, мотивуючи це тим, що відповідні особи відбувають покарання на основі рішення суду за відповідні злочини. При цьому не виключив можливість використання місцевої мови в школах, нагадавши про те, що офіційною мовою країни є лише французька. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: