Парламент Канади частково підтримав легалізацію марихуани

Парламент Канади частково підтримав легалізацію марихуани

Провінції будуть мати право вирішувати, як саме продавати і поширювати марихуану

Канада може стати першою країною G7, яка легалізує канабіс після того, як парламент країни у понеділок, 18 червня, частково підтримав законопроект, який дозволить вільне споживання речовини.

Про це повідомляє AFP.

У понеділок, 18 червня, законопреокт про легалізацію канабісу підтримала Палата громад: за проголосували 205 депутатів, 82 — проти.

Закон повинен ще схвалити Сенат, що відбудеться не скоро, зазначає AFP. Очікується, що це може статись до вересня цього року.

Легалізація марихуани була передвиборчою кампанією прем'єр-міністра Джастіном Трюдо, який визнав, що інколи вживає марихуану з друзями.

Наразі ліберальний уряд країни готує пакет документів, який мають ухвалити в першій декаді квітня.

Відповідно до законопроекту, Федеральний уряд буде визначати постачальників марихуани в країні і ліцензувати виробників.

Провінції будуть мати право вирішувати, як саме продавати і поширювати марихуану, а також встановлювати ціни на коноплі.

Крім того, провінції будуть мати можливість встановлювати більш високий віковий ценз для покупки канабісу, ніж поріг у 18 років, який рекомендує уряд країни.

В законопроекті зазначено, що без ліцензії канадцям дозволять вирощувати не більше чотирьох рослин конопель одночасно. Додамо, що медична марихуана легалізована в Канаді з 2001 року. Її вирощують 40 ліцензованих виробників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: