Парламентська Асамблея ОБСЄ ухвалила декларацію щодо окупованого Криму

Парламентська Асамблея ОБСЄ ухвалила декларацію щодо окупованого Криму

У тексті резолюції вимагається від Росії, зокрема, звільнити усіх політв’язнів

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі ухвалила декларацію, в якій міститься резолюція про порушення прав людини у Криму. Цю резолюцію раніше подавала в ОБСЄ українська делегація.

Про це повідомляє прес-служба партії БПП «Солідарність» з посиланням на Артура Герасимова, члена партії та голови постійної делегації Верховної Ради в ПА ОБСЄ.

Проект української резолюції підписали представники парламентів Грузії, Литви, Латвії, Естонії Канади, США, Швеції, Іспанії, Португалії та інших країн.

У тексті резолюції під назвою «Триваючі порушення прав людини і основних свобод в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь» вимагається від Росії, зокрема, звільнити усіх політв’язнів.

Крім того, в документі:

  • підтверджується повага до суверенітету та територіальної цілісності України
  • засуджується окупація Росією Криму
  • закликається Росія до припинення агресії проти України
  • засуджується зловживання і практика дискримінації стосовно мешканців окупованого Криму, в тому числі кримських татар
  • засуджується протиправне встановлення Російською Федерацією в окупованому Криму законів, юрисдикції і адміністрації і вимагається, щоб РФ виконувала свої зобов’язання в царині міжнародного права по відношенню до виконання законів, які діяли в Криму до окупації.

Раніше Комітет у Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі підтримав проект резолюції України щодо порушення прав людини в анексованому Криму. «За» проект резолюції проголосували 35 членів Комітету, «проти» — 9, утрималися семеро.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: