«Патріархат Київський» не існує і ніколи не існував, - Вселенський патріарх

«Патріархат Київський» не існує і ніколи не існував, - Вселенський патріарх
Його Святість також недвозначно підкреслив, «що стосується Філарета, він був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський»

Варфоломій підкреслив, що «недавнє надання автокефалії Православної церкви України не мало нічого спільного з політикою і геополітикою»

Вселенський патріарх Варфоломій прийняв делегацію Національної спілки журналістів України в штаб-квартирі Вселенського патріархату в Стамбулі, де сторони обговорили ситуацію в церковному житті країни, передає пресслужба Варфоломія.

Так, Вселенський патріарх підкреслив, що «нещодавнє надання автокефалії Православної церкви України не мало нічого спільного з політикою і геополітикою», але «було перш за все пастирською турботою про справедливість, про духовну справедливость».

Рішення було схвалене «на основі багатовікової церковної традиції, натхненної Євангелієм, що поважає священні канони і вільної від будь-якого політичного та дипломатичного тиску». Він нагадав, що «надання автокефалії Православній церкві в Україні відбувалося за тим же принципом, за яким церковна незалежність надавалася для всіх новостворених Церков».

Його Святість також недвозначно підкреслив, «що стосується Філарета, він був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський. Так званий патріархат Київський не існує і ніколи не існувало».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: