Печерський райсуд зобов'язав ГПУ зняти Злочевського з розшуку

Печерський райсуд зобов'язав ГПУ зняти Злочевського з розшуку

Екс-міністра екології підозрюють у незаконному збагаченні

Печерський райсуд Києва зобов'язав ГПУ зняти з екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського з розшуку. Про це повідомляють «Українські новини», посилаючись на рішення суду.

Згідно з повідомленням, адвокат колишнього міністра просив суд зобов'язати Генпрокуратуру протягом 24 годин відновити призупинене розслідування проти свого підзахисного і протягом 2 місяців - закрити його. Також він просив суд зобов'язати слідчих протягом 48 годин прийняти рішення про припинення розшуку Злочевського.

Як йдеться у повідомленні, суддя, дослідивши матеріали справи, прийняла рішення, що Злочевському не було повідомлено про підозру з дотриманням усіх процедурних моментів, таким чином, він не може бути оголошений у розшук. Крім того, суддя ухвалила рішення, що інкриміноване Злочевського злочин, а саме, одержання службовою особою неправомірної вигоди у особливо великому розмірі, стосується виключно незаконного отримання грошових коштів, а не будь-яких активів.

При цьому суд вирішив, що надходження на банківські рахунки іноземних компаній «Brociti Investments Limited» і «Burisma Holdings Limited», акціонером яких є екс-міністр, грошові кошти на загальну суму 279 млн 275 тис. гривень, є законним, і з них сплачені податки до бюджету України.

Суддя Шапутько частково задовольнила клопотання захисту і зобов'язала Генпрокуратуру встановити розумний строк для прийняття слідчим законного і неупередженого рішення про відновлення досудового розслідування, а також рішення про припинення розшуку Злочевського.

Як повідомляв «Главком» справа про незаконне збагачення екс-міністра екології Миколи Злочевського на 35 млн доларів розвалилася. Детальніше  читайте у статті «Главкома» «Як генпрокурори Порошенка розвалили справу Злочевського»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: