Пенсійна реформа: особи із 40-річним стажем зможуть іти на пенсію в будь-якому віці

Пенсійна реформа: особи із 40-річним стажем зможуть іти на пенсію в будь-якому віці

Згідно з проектом пенсійної реформи, особи, які матимуть 35 років страхового стажу, зможуть виходити на пенсію у 60 років

Міністр соціальної політики Андрій Рева підтримує правку до проекту закону щодо пенсійної реформи, яка передбачає із 2028 року надання права особам із 40-річним стажем іти на пенсію в будь-якому віці. Про це він заявив під час круглого столу «Урядова пенсійна реформа – перший крок на шляху побудови сучасного пенсійного забезпечення в Україні».

«Поправка була народних депутатів і ми її підтримуємо — із 2028 року люди, які матимуть 40 років стажу, будуть іти на пенсію незалежно від віку», - сказав Рева.

Водночас він нагадав, що згідно з проектом пенсійної реформи, особи, які матимуть 35 років страхового стажу, зможуть виходити на пенсію у 60 років, від 25 до 35 років стажу - у 63 роки, не менше 15 років стажу - у 65 років.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада 282-ма голосами підтримала в першому читанні законопроект № 6614, який передбачає, зокрема, осучаснення пенсій та скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: