Перші рішення щодо заміни літаків Tornado ФРН прийме цього літа

Перші рішення щодо заміни літаків Tornado ФРН прийме цього літа
Літак Panavia Tornado ECR

Міністерство оборони і Бундесвер мають різні позиції

Перші рішення, які можуть звузити коло потенційних постачальників на заміну бомбардувальників Tornado в ФРН, мають бути прийняті цього літа. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Очікується що із одного боку буде прийняте рішення про продовження функціонування даних літаків, які були створені в 1970-х. А із іншого буде розглянуто низку опцій, які можуть прийти на заміну Tornado. При цьому офіційно змагання на заміну старих бомбардувальників має початися або до кінця цього року або на початку 2019 року. Головними претендентами на заміну мають стати Eurofighter Typhoon, F-35, F-15 та F-18. 

Міністерство оборони ФРН віддає перевагу Eurofighter Typhoon, який розробляється європейським оборонним концерном. Тим самим це дозволить посилити співпрацю в оборонній сфері між європейцями і сприяти реалізації німецько-французького проекту про створення винищувача майбутнього (FCAS).

В той же час окремі представники Бундесверу виступають за американський літак F-35. Головним предметом протиріч є те, що F-35 може нести тактичну ядерну зброю, а Eurofighter Typhoon  треба іще для цього сертифікувати. Бомбардувальники Tornado мають стати в випадку необхідності носіями американської тактичної ядерної зброї в Європі по планам НАТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: