Перший кінопровал Зеленського. Відеозвернення президента збирають все менше глядачів (графіка)

Перший кінопровал Зеленського. Відеозвернення президента збирають все менше глядачів (графіка)
Володимир Зеленський втрачає свого глядача 

За рік Зеленський втратив сотні тисяч переглядів своїх відео у соцмережах

Президент Володимир Зеленський, який продовжує замість системного спілкування з журналістами віддавати перевагу відеозаписам, почав втрачати глядача. Дослідження Інституту масової інформації виявило кілька тенденцій «відосіків» від Зеленського. Головна з них украй негативна для президента: він втрачає глядача. І йдеться про сотні тисяч і навіть мільйони.

Дослідження охоплює відео, які Зеленський викладав у період з 1 січня.2019 року по 30 квітня 2020-го на своїх акаунтах у Facebook та Instagram. Свого Youtube-каналу Зеленський офіційно не має.

За цей період у Facebook Зеленський виклав 110 відео. У середньому у Facebook одне відео від Зеленського дивилися 433 тисячі користувачів. Середні показники для кожного місяця показано в такій діаграмі:

5ebbadeacc4cd-graf2

Увесь період дослідження можна умовно розділити на три періоди: жовтий, зелений та червоний.

1. Жовтий. Січень-березень 2019 року. Це час президентської виборчої кампанії до першого туру включно. 

Протягом цього етапу відео Зеленського збирало чималу аудиторію. А сам Зеленський активно викладав пости: загалом 39 відео з рекордом у січні – 18 відео.

На цьому тлі значно виділяється відео від 7 березня 2019-го, яке подивилися 2,8 млн глядачів. У ньому кандидат у президенти заявив про прослуховування його офісу та підготовку проти нього кримінальних справ.

2. Зелений. Квітень 2019 – лютий 2020 року. Це час другого туру та перших місяців президентства.

Цей етап можна поділити на три частини. 

Перша – квітень 2019-го, коли країна готувалася до другого туру, а потім очікувала його офіційних результатів. Цей місяць став рекордним щодо загальної кількості переглядів відео. 15 відеопостів Зеленського отримали 13,2 млн переглядів (у середньому – 881 тисяча).

Друга – травень-вересень 2019-го, коли спочатку Зеленський заступав на посаду й ознайомлювався зі станом справ, а потім його команда те саме робила в парламенті та уряді. Протягом цих місяців Зеленський викладає значно менше відео у Facebook – лише 13, але показник переглядів ще високий. У травні й вересні Зеленський виклав лише по одному відео за місяць, кожне подивилися 1 млн користувачів.

Третя – жовтень 2019-го – лютий 2020-го: нова влада займається вже реальними справами і аж до перших значних проблем у команді Зеленського. Протягом цього часу спостерігається тенденція до поступового зменшення аудиторії. 

3. Червоний. Березень-квітень 2020-го. Період пандемії Covid-19. Зеленський починає активніше викладати відеозвернення, а показники переглядів падають ще нижче. Дійшло до того, що у квітні кожне відео дивилися в середньому на 315 тисяч осіб менше за попередні середні показники.

У дослідженні йдеться, що в Instagram Зеленський втратив ще більше.

5ebbae6cc9e24-graf4

Загалом у цій соцмережі він виклав 107 відео за увесь період дослідження. В Instagram Зеленського найбільшу аудиторію зібрало відео від 3 квітня 2019-го зі зверненням до Порошенка щодо дебатів на стадіоні – неймовірні 14,8 млн переглядів. 

А вже у квітні 2020-го відео Зеленського в Instagram збирають значно менше переглядів. Різниця становить приблизно у сотні тисяч глядачів. Якщо ж згадати, що в свої найкращі місяці Зеленський збирав в Instagram більш ніж 4 млн глядачів, то рахунок втрат іде аж до 3 млн. Для порівняння: таку кількість голосів виборців Петро Порошенко набрав у першому турі президентських виборів – 2019.

До слова, у березні із відеозверненням Зеленського стався конфуз. Ввечері  17 березня телеканал ICTV транслював серіал «Нюхач». На телеканалі перервали трансляцію, щоб увімкнути звернення президента Володимира Зеленського щодо ситуації із коронавірусом та поверненням в Україну громадян, які знаходяться поза її межами. 

Виступ Зеленського супроводжувався такими титрами: «Це я вбила Еріку»; «Вона забрала в мене кохану людину»; «Пробачте мені, якщо зможете»; «Белла Осмаловська»; «Чому надруковано? Чому не від руки?»; «Тіло підтягували вже після смерті».

Пізніше представники телеканалу підтвердили, що це сталося через технічну помилку та принесли свої вибачення, порадивши звернути увагу на зміст заяви президента.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: