Під час голосування в МОК щодо російських спортсменів Бубка підтримав РФ

Під час голосування в МОК щодо російських спортсменів Бубка підтримав РФ
Фото з відкритих джерел

Бубка не озвучував свою позицію під час обговорення і голосування

Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка, за даними першого віце-президента Федерації спортивної боротьби Росії Георгія Брюсова, підтримав російську олімпійську збірну під час обговорення її участі в Олімпійських іграх 2016 року в Бразилії, пише «Гордон».

Рішення про майбутнє російської збірної приймали колегіально 15 осіб: президент МОК Томас Бах (Німеччина), віце-президенти - Наваль Ель-Мутавакель (Марокко), Крейг Ріді (Велика Британія), Джон Коутс (Австралія) і Ю Зайцінь (Китай), а також члени виконкому з США, Кореї, Гватемали, Швейцарії, Ірландії, Швеції, Туреччини та Німеччини. Членом виконкому МОК від України є Сергій Бубка.

Сам Бубка не озвучував свою позицію під час обговорення і голосування в МОК.

Як відомо, виконавчий комітет МОК прийняв рішення дозволити участь російських спортсменів в Олімпіади 2016 в Ріо-де-Жанейро за певних умов. Для участі кожного російського спортсмена в Олімпіаді буде необхідне схвалення міжнародної федерації з відповідного виду спорту, їм доведеться здати додаткові допінг-тести, а спортсмени, які коли-небудь були помічені у вживанні допінгу, не зможуть взяти участь в Олімпіаді.

Заклик усунути російських спортсменів від всіх міжнародних змагань, включаючи Олімпіади 2016, опублікувало Всесвітнє антидопінгове агентство 18 липня. У той же день було оприлюднено доповідь незалежної комісії, в якому стверджувалося, що російські атлети, чиновники і співробітники ФСБ причетні до масштабних маніпуляцій з пробами сечі на зимовій Олімпіаді 2014 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: